Hei ja tervetuloa !

Olen Stina Ericsson ja syntynyt Ruotsissa, mutta elännyt koko elämäni Helsingissä ja nyt asumme Kemiönsaarella, Varsinais Suomessa.

Olen poismenneen taiteljia P.O. Nyström, paremmin tunnettu nimimerkillä “PON”, toinen tytär.

Vuonna 1978 olin repro sijaisena Mainos Taucherilla ja 1979 - 1983 välisenä aikana mainostoimisto Oy Interplan Ab lla.

Vuoden 1984 jälkeen olen ollut freelance taiteilija ja vuonna 1987 perustettiin Graf Studio Stina Ericsson Oy. Yritys lopetti toimintanas 90 -luvun lamaaikana. 

En koskaan ole työskennellyt tietokoneilla, vaan kaikki jonka minä luon tapahtuu vapaalla kädellä, ja näiden muiden graafisten töiden oheella olen myös maalannut öljy tauluja.

Päivittäisen leipäni ansaitsen Hufvudstadsbladet,in “Dagboken” -palstalla kuvittamalla siinä olevan jokapäiväisen runon nimimerkillä “Stina

Vuonna 1992 sain ensimmäisen näyttelystipendin Konstsamfundet,ilta ja vuonna 1995 Grafia ry.ltä.

Tänään maalaan kirkkailla ja täyteläisillä väreillä tauluja, kuten esimerkiksi, Iloisia Kaloja, Kuu-ukkoja, veneitä, saaristolais mökkejä, merimerkkejä ja muuta vastaavaa, inspiraationa saaristo, sen rakennukset ja tietenkin merenkulkuun kuuluvat "laitteet".

Kaikkien taulujen kehykset valmistan itse höyläämättömistä laudoista ja samasta ylijäämäpuusta valmistan kaikki omat n. 30 - 50 sm korkuiset puuveistokset.

Maalaan myös ajoittain pöytäliinoja tekstiiliväreillä, valkaisemattomalle lakana kankaalle. Niiden aiheet vaihtelevat saaristo aiheista ja aina luontoon ja tietenkin myös kasvi puolelle.

Toivon näiden töiden levittävän huumoria ja ennenkaikkea piristystä kaikkille sivuilla kävijöjöille

Stina